GENÇ MUCİTLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fatih Erdoğan’ın 2018 yılında okul müdürü olmasıyla birlikte sadece ilçe ve il genelinde değil, ülke genelinde de özellikle TEKNOFEST’lerde kazandığı başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Fen Lisesi yeni projelerle de göz dolduruyor.

 

Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında öğrenciler hünerlerini sergiledi.

 

Programda konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle bilim fuarının açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve beraberindekiler matematik, felsefe, biyoloji, fizik, tarih, yazılım, teknoloji tasarım alanlarında hazırlanan projelerin sergilendiği stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

 

TÜBİTAK Bilim fuarında birbirinden ilginç projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda geometrik şekil ve renk tanıma sistemi, kadim eserlerimizle kadım değerlerimiz, tasarruflu otoyol lambaları, manyetik alanın bitkiler üzerindeki etkisi, enerji içecekleri farkındalığı, dikey tarım uygulaması, atıklarla bitkilerin buluşması, sabit ve döner kanatlı İHA araçları gibi projeler yer aldı.

 

Projelerin hazırlanmasında 11 danışman öğretmen ve 40 öğrenci görev aldı.

 

İlçedeki okullardan gruplar halinde gelen öğrenciler de gün boyu bilim fuarını gezerek bilgi aldı.

 

Okul Müdürü Fatih Erdoğan burada yaptığı konuşmada okulun 10 yıl önce Fen Lisesine dönüştüğünü ve kısa zamanda hızlı bir büyüme ve gelişme gösterdiğini belirterek, “TÜBİTAK‘ın desteğiyle düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, araştırmacı, geleceği gören, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir