BU KAFEDE ENGEL YOK EMEK VAR
İşletmesinden aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar tüm işlerin engelli bireyler tarafından yapıldığı ve buradan elde edilecek gelirin kendilerine bırakıldığı Engelsiz Kafe hizmete girdi.
Engelli vatandaşların el emeği göz nuru hediyelik eşyaları kafenin içerisinde satışa sunuluyor. Ayrıca kafede bir de çocuk oyun alanı bulunuyor.
Açılış töreninde kafe çalışanları kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri Belediye Başkanı ve Kaymakama hediye ederek teşekkür etti.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde açılan kafenin ilk menüsü ise üzüm hoşafı ve ekmek oldu.
Engelsiz Kafe’nin açılış kurdelesini Kaymakam ve Belediye Başkanı kafe çalışanları ile birlikte kesti. Kafenin ilk mönüsü ise günün anlamı dolayısıyla Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin sıklıkla tükettiği ekmek ve üzüm hoşafı oldu. Engelli bireyler misafirlerine açılışa özel bu menüyü ikram etti.
Sevgilerini katarak hazırlıyorlar
Engelsiz Kafe’de farklı engellere sahip 11 engelli birey çalışıyor. Kafede, işletmesinden hazırlanan yemek ve içeceklere, bunların müşterilere ikram edilmesine kadar tüm işler engelli bireyler tarafından yapılıyor.
Müşterilerini güler yüzle karşılayan kafe çalışanları, misafirlerinin işletmelerinden mutlu ve memnun ayrılmaları için büyük çaba harcıyor.
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, ilk iş gününde kafe çalışanlarını yalnız bırakmayarak, onlarla birlikte mutfağa girdi. Oğuz ve kafe çalışanları müşterilere birlikte hizmet etti. Oğuz ayrıca işletmenin ilk “siftahını” da kasaya bıraktı.
Kendi işlerinin patronu oldular
Engelsiz Kafe’de çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca, kafeden elde edilen gelir de burada çalışan engelli bireylere bırakılıyor. Engelli bireyler böylece hem sosyal güvenceye sahip olurken, hem de kendi işlerinin patronu olmuş oldu.