YANIK BUĞDAYLAR BELGESELİ GÖSTERİME GİRDİ

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ‘Kahraman’ unvanını alan Ankara’nın Kazan ilçesindeki halk direnişi ‘Yanık Buğdaylar’ adıyla belgesel oldu. Belgeselin ilk gösterimi kahramankazan’da demokrasi nöbetinde gösterildi. Genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce Kahramankazanlılar belgeseli ilgiyle izlendi. Gaziler ve şehit yakınları ise gözyaşlarını tutamadı.

 

2 şehit çocuğu ve 1 şehit kardeşin gözünden 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı belgeselin çekimleri 1 yıl sürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nce de desteklenen projenin yönetmenliğini ise gazeteci Mesut Gengeç üstlendi.

 

Şehit çocuklarının gözünden 15 temmuz

İşte Kahramankazan’da yazılan bu direniş destanı ‘Yanık Buğdaylar’ adıyla belgesel oldu. Belgeselde 15 Temmuz gecesi yaşananlar şehit Hasan Yılmaz’ın 16 yaşındaki kızı Birgül Yılmaz, şehit Ali Anar’ın 15 yaşındaki oğlu Hüseyin Anar ve şehit Samet Cantürk’ün 15 yaşındaki kardeşi Kazım Cantürk’ün gözünden anlatılıyor.

 

Çekimleri 15 Temmuz darbe girişiminden hemen 3 gün sonra başlayan ve yaklaşık 1 yıl süren belgeselde ayrıca Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 70 yaşındaki gazi Mustafa Zorova, şehit yakınları, Akıncı Üssü’nün elektriklerini kesen, ekinleri ve lastikleri yakan gizli kahramanların da etkileyici röportajları yer alıyor.

 

Yapımcılığını Mesut Gengeç, genel koordinatörlüğünü ve metin yazarlığını Bülent Günal’ın yaptığı belgeselin proje sorumlusu ise Yılmaz Aydın. Belgeselin müziklerinde ise Vatanım Sensin, Payitaht Abdülhamid ve İsimsizler adlı dizilerin de müzikleri yapan ünlü sanatçı Yıldıray Gürgen imzası bulunuyor.

 

Gösterimi 1 saat düren belgeselin gösterimini, şehitlerin isminin okunarak temsili yoklama yapılmasıyla sona erdi.

 

Etkinlikte tiyatro sanatçısı Ahmet yenilmez de ”1915’ten 2015’e adlı meddah gösterisi sundu.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir