RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ

Reklam
Reklamı Gizle

Kazan, Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumuna 3’üncü defa ev sahipliği yaptı. 3 gündür devam eden 3. Uluslar arası Halk Kültürü Sempozyumu renkli görüntülerle sona erdi.

Değerlendirme toplantısı ve sonuç bildirisinin okunmasıyla sona eren sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 143  katılımcı 104 bildiri sundu.

Sempozyuma gelen misafir ve katılımcılar gelensel kıyafetler giymiş 2 küçük çocuk tarafından karşılandı. Çocuklar misafirlere lokum ve kolonya ikram etti. Sempozyuma katılan ve kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da bu iki küçük çocuğun elinden tutarak hep birlikte salona girdi.

Sempozyum sunulan bildiriler kadar birbirlerini uzun süredir görmeyen hoca öğrenci ve arkadaşların buluşmasına da vesile oldu. Buluşmalarda duyu yüklü anlar yaşandı.

3 farklı salonda 16 oturumda yapılan sempozyumda bildiri sunan katılımcılardan kimi şarkı türkü söyledi, kimi mani şiir okudu, kimisi de Şivlik adı verilen şekerleme dağıttı.

Sempozyumun sona ermesinin ardından ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın Müzesini ziyaret eden katılımcılar buradan İmrendi Köyüne giderek köy odasında kendileri için verilen müzikli ziyafete katıldılar.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir