KAZAN’DA RAMAZAN SOKAĞI

Reklam
Reklamı Gizle

Kazan Belediyesinin iftardan sonra düzenlediği etkinlilerle eski Ramazanlar Kazan´da yaşatılmaya çalışılıyor.

Her gün farklı bir sanatçının sahne aldığı Ramazan Sokağındaki şenlikler öncesi ilçenin cadde ve sokaklarıyla site içlerine gül esansı sıkılıyor. İftardan 1 saat önce başlayan bu uygulama iftardan sonra da devam ediyor.

Büyükler ilahiler, semazen gösterileri ve diğer etkinliklerle Ramazanın manevi havasını yaşarken, lokma tatlısı, mısır, şerbet ve pamuk helvanın ikram edildiği şenliklerde en çok da çocuklar eğleniyor. Şenlik alanına kurulan oyun gruplarında doyasıya oynayan çocuklar Hacivat Karagözle gülüyor, yarışmalarla da keyifli anlar geçiriyorlar.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Panayırı andıran Ramazan Sokağındaki etkinliklerini izlemek için Ulu Caminin bahçesine gelen Kazanlılar buradaki Satıkadın Müzesini gezmeyi de ihmal etmiyorlar. Çocuklarıyla birlikte Satıkadın´ın kişisel eşyalarıyla o dönemde günlük yaşamda kullanılan araç gereçlerin sergilendiği müzeyi gezen ziyaretçiler zamanda kısa bir yolculuğa çıkıyorlar.

Şenlik alanında kurulan stantlarda da Kazanlı esnaflar yöresel ürünlerini satıyorlar.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk eski Ramazanları Kazan’da yeniden canlandırmak için bir Ramazan Sokağı oluşturduklarını belirterek, “Çocukluğumuzda hep özlemle bahsettiğimiz o Ramazanların  güzelliklerini bugün halkımızla birlikte ilçemizde yeniden yaşamak için Hacivat ve Karagözünden, şerbetçisine, lokmacısından, helvacısına tüm o dönemin etkinliklerini, unsurlarını, aktörlerini bugün Kazan´da Ramazan boyunca devam edecek” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir